Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

nkoda – Lunds universitet är först ut

notblad

Konstnärliga fakulteten och Lunds universitet är först i Sverige med att kunna erbjuda sina studenter och anställda fri tillgång till nkoda - världens största digitala notbibliotek för prenumeration.

nkoda, även känt som ”noternas Spotify”, är ett digitalt bibliotek som kan nås via telefon, surfplatta och dator. Som användare får du tillgång till ett brett utbud av digitala noter, inklusive solo-, kammar- och orkesterverk.  Allt material kan laddas ner och användas offline, dessutom kan du göra egna anteckningar och dela dem med andra användare. 

I skrivande stund finns det närmare sex miljoner sidor av musik i nkoda och titlar från över 100 förlag, inklusive tungviktare som Bärenreiter, Boosey & Hawkes, Breitkopf und Härtel, Faber Music, PWM, Sikorski, Universal Music Group och Wise Music Group. Dessutom läggs närmare 1000 nya verk till varje månad.

Åse Lugnér, fakultetsbibliotekarie på Musikhögskolan och initiativtagare bakom projektet, känner att det är ett steg i rätt riktning:

– Biblioteket utgör en viktig stödfunktion för båda anställda och studenter vid Musikhögskolan och nkoda kommer definitivt att bredda våra servicemöjligheter. Att kunna tillgodose skolan med detta fantastiska utbud av noter innebär att vi ytterligare kan stödja våra studenter i deras studier samt öppna upp för nya sätt att arbeta. Det känns bra.

Läs mer om nkoda här