Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Marge Arkitekter ska rita fakultetens nya campus

Modell av Varvsstaden
Modell av våra tilltänkta byggnader i Varvsstaden (markerade med gula prickar). Gatan i förgrunden är Stora Varvsgatan.

Det är nu klart att det blir Marge Arkitekter som ska rita det nya konstnärliga campuset i Varvsstaden, dit hela Konstnärliga fakulteten flyttar om några år.

Marge Arkitekter har två team i projektet, ett som kommer att arbeta med ”skalet” och möta de restriktioner och bevarandekrav som finns för Kockums gamla byggnader i Varvsstaden. Och ett annat som kommer att arbeta med invändig gestaltning och de konstnärliga verksamheter som ska bedrivas i byggnaderna.

-Vi är otroligt imponerade av Marge Arkitekters portfölj med formstarka projekt som utgår från människan och platsen. De har dessutom många konstnärliga verksamhetslokaler och utbildningslokaler bland sina tidigare projekt och de arbetar med materialmedvetenhet och hela hållbarhetskedjan. Sen har de också erfarenhet av projekt i gamla kulturmiljöer. Det är precis så vi vill ha det, säger Anna Lyrevik, dekan vid Konstnärliga fakulteten.

 

Mer info:

Konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet planerar och arbetar för att samlokalisera all verksamhet i ett nytt konstnärligt campus, som ett led i att långsiktigt säkra kvalitet och framgång för fakulteten. Det nya campuset beräknas stå färdigt för inflyttning 2025/26.

Läs mer om projektet

This article in English