Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"Jag är säker på att klassisk musik har något för alla"

Matilda Lindholm
Matilda Lindholm

Martha Stuhre-stipendiat och diplomstuderande pianist Matilda Lindholm berättar om sina drömmar som musiker och hur hon ska använda stipendiemedlet.

Vad har det inneburit för dig att läsa interpretation diplom på Musikhögskolan?

- Min första termin på diplomprogrammet har varit väldigt givande. Jag har tidigare studerat i Stockholm så för mig har det verkligen varit värdefullt att få vara här i Malmö och knyta nya kontakter och träffa musiker från andra håll. Utbildningen är perfekt när man är i början av sin professionella karriär, har en fot kvar i studierna och får frihet att vara sin egen motor och jobba.

- Sen har det framför allt varit inspirerande att studera för Francisca Skoogh. Det har bidragit till stor utveckling av mitt musikerskap på flera plan.

Vilka drömmar och mål har du för ditt musikerskap?

- Mitt mål är att fortsätta spela på heltid. Att hela tiden utvecklas och kunna försörja mig på detta livet ut. Såklart finns det ju också många drömverk jag vill spela och scener jag vill stå på.

- Sen tycker jag också att det är viktigt att nå ut till en bredare publik. Särskilt inför framtiden. Jag är helt säker på att klassisk musik har något för alla, jag ska bara lista ut hur vi sprider det ...

Vad kommer du att använda stipendiemedlet till? 

- Stipendiet kommer jag i första hand att använda till instrumentköp. Jag sparar för att kunna köpa ett bra piano att öva på hemma. 

 

Mer info: 
Martha Stuhres stipendium delas varje år ut till en ung, blivande konsertpianist med skånsk anknytning. Som en del av stipendiet gav Matilda Lindholm en konsert på Malmö Live den 7 dec. 

Matildas konsert på Malmö Live 7/12
Läs mer om vårt diplomprogram