Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Erik Heide installeras som professor i violin

Professorer framför Lunds universitet
Professorer på universitetstrappan. Fotograf: Kennet Ruona

På fredag den 17 mars kl. 16 installeras Musikhögskolans Erik Heide som professor i violin vid en ceremoni i Universitetshuset i Lund.

Heide är sedan tidigare professor vid universitetet i Stavanger och blev förra året verksam vid Musikhögskolan i Malmö. Han har en examen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1998. Sedan dess har han skaffat sig en diger meritlista, bl a som konsertmästare i Göteborgs Symfoniker och The Danish Chamber Orchestra.

Professorsinstallationen är öppen för alla och ingen föranmälan krävs: https://www.lu.se/evenemang/professorsinstallation-4

Läs Erik Heides text om sig själv i professorsinstallationsbroschyren här

Se Vivaldi on fire under musikalisk ledning av Erik Heide 

Läs om när Erik Heide började på Musikhögskolan i Malmö här

Gör som miljontals andra och se klippet när Heide med flera spelar efter att ha ätit världens starkaste chilifrukter tillsammans med Chili Klaus 


Erik Heide. Fotograf:  Kennet Ruona