Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationellt kända konstnärer blir doktorander på Konsthögskolan

Två internationellt uppmärksammade konstnärer, Yael Bartana och Bouchra Khalili, har antagits till vår forskarutbildning i fri konst.

Över tvåhundra personer sökte de två utlysta doktorandtjänsterna vid Konsthögskolan och juryn bestående av prefekt Getrud Sandqvist (ämnesansvarig), professor Sarat Maharaj (huvudhandledare), doktorand Jürgen Bock och konsthallschef Åsa Nacking (Lunds konsthall/extern rep) genomförde femtiofem intervjuer innan valet föll på Yael Bartana och Bouchra Khalili från Israel respektive Frankrike.

-Bartana och Khalili tillhör några av världens mest uppmärksammade konstnärer just nu. Det är verkligen roligt att de väljer att fördjupa sitt konstnärliga vetande och sina frågor genom att börja doktorera på Konsthögskolan i Malmö, säger prefekt Gertrud Sandqvist.

 

Mer info:
Yael Bartana är känd för sina politiska projekt och har deltagit i en lång rad internationellt konstutställningar på inrättningar som MoMA, Tate Modern och Guggenheim (New York). Bouchra Khalili arbetar med komplicerade projekt och erbjuder ofta en plattform och röst till människor som gjorts osynliga i pågående nationella kriser. Khalili är internationellt välkänd och har bland annat haft separatutställningar på MoMA, Palais de Tokyo och MACBA.

Alla doktorander vid Konsthögskolan i Malmö är internationellt verksamma konstnärer och curators och bor och verkar runt om i världen.
Läs mer 

This article in English