Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sanimir Resic ny dekan för Konstnärliga fakulteten

I fakultetsvalet mellan den 1 och 16 april röstade medarbetarna vid fakulteten fram en ny dekan i form av Sanimir Resic och sittande prodekan, Staffan Storm, valdes på nytt. Mandatperioden är 210701-231231.

Valet genomfördes genom elektronisk röstning och av 144 röstberättigade var det 104 personer som röstade. Valresultatet lämnades över av valberedningens ordförande till rektor, som den 29/4 fattade beslut att utse dekan och prodekan enligt valresultatet. Rektor har också beslutat att utse Sanimir till tf dekan från den 17/5.

Till ledamöter i fakultetsstyrelsen valdes:

Håkan Andersson, Musikhögskolan
Sven Bjerstedt, Teaterhögskolan
Henrik Frendin, Musikhögskolan
Maria Hedlund, Konsthögskolan
Sofie Lebech, Teaterhögskolan      
Per Olof Persson, Konsthögskolan
Almaz Yebio, Musikhögskolan
Jan Michelsen, Teaterhögskolan
Åse Lugnér, Musikhögskolan

Utöver dessa valda ledamöter har rektor fattat beslut om tre externa ledamöter:

Maria Frej, VD och konserthuschef Malmö Live
Kirse Junge Stevnsborg, chef Malmö Konstmuseum
Jesper Larsson,  tidigare VD Kulturhuset Stadsteatern

 

Vid frågor kontakta, valberedningen [at] kanslik [dot] lu [dot] se