Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskning

vid konstnärliga fakulteten

Vår forskning och forskarutbildning bedrivs vid centrumbildningen Inter Arts Center samt vid de tre institutionerna. Vid Konsthögskolan bedrivs forskning och forskarutbildning i ämnet fri konst, vid Teaterhögskolan i ämnet teater. Vid Musikhögskolan bedrivs forskning och forskarutbildning inom konstnärlig forskning i musik och musikpedagogik. 

Genom denna bredd har vi etablerat oss som en av de internationellt sett ledande forskningsinstitutionerna inom det konstnärliga och musikpedagogiska området, en position som vi vill fortsätta förstärka och utveckla. Konstnärliga fakulteten har även samarbeten med andra konstnärliga lärosäten i landet och har överenskommelser om forskarutbildning för doktorander vid dessa lärosäten.

Konstnärlig forskning kännetecknas av ...

Forskning på det konstnärliga området kännetecknas av att angreppssätt, teorier, metoder och samarbetspartners hämtas från olika håll och ett viktigt mål är att vidareutveckla och stärka den överlappande och gemensamma forskningsmiljön. Det specifika för forskningen vid den Konstnärliga fakulteten är därtill uppdraget att även utveckla konstnärlig forskning och framhålla dess egenart.

Att kommunicera konstnärlig kunskap, vilket också är en väsentlig uppgift för den konstnärliga forskningen, kräver särskilda strategier och metoder, delvis olika för olika konstarter. 

 

Konstnärliga fakulteten i Malmö:
Besöksadress: Bergsgatan 31 B
Postadress: Box 8084
200 41 Malmö
Telefon: 040 - 32 54 06
kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se