Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nu förlänger vi skådespelarutbildningen

kvinna spelar teater
Examensproduktionen Hoppet vt 2023, Foto: Emmalisa Pauly

Från och med hösten 2024 erbjuder vi en fyraårig utbildning i skådespeleri. Målet är att vid sidan av träning för scenen erbjuda en mer gedigen kunskap om arbete framför kameran samt ge utrymme och tid för eget skapande.

Teaterhögskolan i Malmö har undersökt vilka behov som finns i en vidareutveckling av vårt kandidatprogram i skådespeleri för att bättre möta en bransch i förändring. Utöver den gedigna utbildning som vi redan erbjuder vill vi kunna ge studenterna utökad undervisning i skådespeleri framför kameran, musikdramatik och tid för att utveckla det egna konstnärliga arbetet.

Den nya utbildningen består av ett kandidatprogram i skådespeleri om 180 obligatoriska högskolepoäng och 60 valbara som ligger året innan examensåret. Undervisningen är upplagd som en sammanhängande helhet från den första terminen till den sista.