Vid senaste mötet konstaterades bland annat att fakulteten behöver fortsätta arbeta med åtgärder kopplade till förväntningar om att vara nåbar utanför arbetstid. Obligatoriska moment när det gäller utvecklings- och uppföljningssamtal skulle behöva tydliggöras. Det har också skett en ökning av de som har upplevt kränkningar och trakasserier, varför det förebyggande åtgärdsarbetet behöver fortsätta och ske kontinuerligt. Positivt är att fler medarbetare upplever tydlighet kring arbetsuppgifter och att de har möjlighet att påverka sin planering. Många medarbetare ser sina arbetsuppgifter som meningsfulla och de flesta upplever att de blir bemötta med respekt från kollegor. Det är fler som upplever tillräcklig möjlighet till återhämtning jämfört med föregående år och de flesta har kännedom om rutiner när det kommer till kränkningar och trakasserier samt hot och våld. Resultatet från OSA-enkäten kommer nu att behandlas på institutionsnivå och i respektive jämlikhetsnämnd.
Även studiesociala skyddsronder har behandlats i Lokala skyddskommittén. Respektive institution arbetar nu vidare med sina handlingsplaner utifrån resultatet. Diskussionerna har bland annat kretsat kring hur fakulteten bättre ska kunna bredda rekryteringen för att nå grupper som traditionellt inte söker sig till våra utbildningar. Andra frågor som kommit upp är upplevd stress i samband med föreställningar, risk för diskriminering vid antagning samt hur studenter med barn bättre ska kunna kombinera föräldraskapet med studierna.
OSA-enkäten 2025: Bearbetning av resultatet

Resultaten från årets OSA-enkät (enkät om Organisatorisk och Social Arbetsmiljö) har sammanställts och diskuterats i fakultetens lokala skyddskommitté.