Arbetsmiljö
En viktig uppgift för Konstnärliga fakulteten är att skapa en god och säker arbetsmiljö som du upplever som utvecklande och stimulerande.
Det systematiska arbetsmiljöarbetet bedrivs i samverkan mellan chefer, skyddsorganisationen, medarbetare och studentrepresentanter. Vid fakulteten finns en gemensam Lokal skyddskommitté som behandlar frågor rörande planering, genomförande och uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) samt de aktiva åtgärderna mot diskriminering (SFAD). På Medarbetarwebben finns utförlig information om hur Lunds universitet arbetar med arbetsmiljöfrågor.
Respekt och omtanke ska gälla i alla relationer liksom ett gemensamt ansvarstagande för universitetets värdegrund, uppgifter och mål. Inom universitetet råder nolltolerans mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier.
Din hälsa
Vid universitetet finns förmåner och möjligheter som kan bidra till en god hälsa för medarbetarna. Bland annat har du rätt till viss ersättning för sjukvård, läkemedel, hjälp med rehabilitering samt särskilda glasögon för bildskärmsarbete. I förebyggande syfte har du också rätt till friskvårdsersättning och friskvårdstimme.
Mer information finns på Medarbetarwebben.
Företagshälsovården vid Lunds universitet
Företagshälsovården arbetar för friska, välfungerande och trivsamma arbetsplatser och finns till hands för dig som anställd och/eller doktorand. Här kan du få arbetsrelaterad medicinsk, psykologisk och ergonomisk rådgivning.
Besök Företagshälsovården
Vår förhållningspolicy
Konstnärliga fakulteten har en policy som definierar det förhållningssätt vi har gentemot varandra och vilket beteende vi kan förvänta oss från andra med syftet att uppnå god arbets- och studiemiljö.
Förhållningspolicyn utgör ett verktyg för dialoger kring bemötande inom fakulteten och används i samband med introduktion av nya medarbetare och studenter.
Policyn lyder:
Vi som är verksamma vid Konstnärliga fakulteten:
• följer universitetets värdegrund.
• bemöter varandra med omtanke och respekt.
• bidrar till en god och inkluderande arbets- och studiemiljö.
• visar hänsyn för varandras olikheter och åsikter.
• utvecklar tillsammans vår gemensamma verksamhet
• påtalar brister och missförhållanden på arbetsplatsen och i studiemiljön.
• följer lagar, förordningar, interna regler och policyer.
Policyn har arbetats fram inom ramen för Konstnärliga fakultetens Lokala skyddskommittés arbete, i samverkan mellan arbetsgivaren, skyddsorganisationen, medarbetare och studeranderepresentanter. Förhållningspolicyn är beslutad av dekan 22-09-23 efter förhandling med personalorganisationerna enligt MBL §11.
Kontakt
Ludvig Buhrman
HR-partner/Arbetsmiljösamordnare
Telefon: +46 46 222 15 23
E-post: ludvig [dot] buhrman [at] hr [dot] lu [dot] se (ludvig[dot]buhrman[at]hr[dot]lu[dot]se)