Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning

Vid Konstnärliga fakulteten

Den Konstnärliga fakulteten erbjuder utbildningar inom fri konst, musik och teater på kandidat- och masternivå. Vi har även doktorandutbildningar samt fria kurser i varierande omfattning. 

Konstnär

Konsthögskolan erbjuder en gedigen utbilding i fri konst för dig som vill arbeta som professionell konstnär. Du har som student möjlighet att röra dig fritt mellan olika konstnärliga uttrycksformer eller fördjupa dig i en specifik uttrycksform. 

Läs mer på khm.lu.se

Musiker/kompositör/musiklärare

Musikhögskolan erbjuder yrkesutbildningar på kandidat- och masternivå för blivande musiker, kompositörer och kyrkomusiker. Därtill en välrenommerad musiklärarutbildning samt en forskarutbildning. 

Läs mer på mhm.lu.se

Skådespelare/dramatiker

På Teaterhögskolan utbildas skådespelare och dramatiker på kandidatnivå. Efter det följer möjligheten att gå en masterutbildning i teater, samt en doktorandutbildning. 

Läs mer på thm.lu.se


Examen

Oavsett om du väljer att läsa ett helt program eller fristående kurser kan du efter några års studier ta ut en examen. När du är klar med dina studier på grundnivå kan du ta ut en yrkesexamen eller en generell kandidatexamen. Du kan också fortsätta studera på avancerad nivå – ett år för en magisterexamen eller två år för en masterexamen.
Kurs eller program – två vägar till examen
Internationella möjligheter

  KONTAKT

  Konsthögskolan
  Evalena Tholin
  Utbildningsadministratör
  e-post: evalena [dot] tholin [at] khm [dot] lu [dot] se


  Teaterhögskolan
  Marta Malmsten
  Utbildningskoordinator
  e-post: marta [dot] malmsten [at] thm [dot] lu [dot] se


  Musikhögskolan
  Utbildningskansli musiker/kyrkomusiker
  Utbildningskansli musiklärarutbildningen

  Konstnärliga fakulteten i Malmö:
  Besöksadress: Bergsgatan 31 B
  Postadress: Box 8084
  200 41 Malmö
  Telefon: 040 - 32 54 06
  kanslik [at] kanslik [dot] lu [dot] se