Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sanimir Resić

Vald till dekan på Konstnärliga fakulteten

SR 2

Jag är historiker, docent och lärare i Europastudier med särskild inriktning på Sydosteuropa och Turkiet vid HT-fakulteterna. Efter disputationen i historia 1999 har jag vid sidan av min undervisning och forskning haft en lång rad ledningsuppdrag.

Jag har bland annat varit prefekt för Slaviska institutionen, prefekt för Språk- och litteraturcentrum, rektor för Högskolan Kristianstad, prodekan för HT-fakulteterna och sedan den 1 januari i år prefekt för Musikhögskolan i Malmö. Som humanist har jag ett djupt intresse och stor nyfikenhet för den konstnärliga verksamheten. Det är min övertygelse att den konstnärliga fakulteten, med sin fantastiska kreativa verksamhet, under de närmaste åren har potential att göra ett ännu starka intryck på både den nationella och internationell arenan. Jag brinner för ett inkluderande medarbetarskap och studentmedverkan, och med min långa erfarenhet av just akademiskt ledarskap upplever jag att har mycket att tillföra den mest spännande fakulteten vid Lunds universitet.

 

Sanimir Resić förklarades vald till dekan på Konstnärliga fakulteten under mandatperioden 2021-07-01–2023-12-31.

Läs Sanimir Resić CV