Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"En av världens trevligaste arbetsplatser"

Barns fötter

Kulturskolan, beskriven som en av världens trevligaste arbetsplatser, är något för dig som redan har en konstnärlig utbildning och skulle kunna tänka dig att arbeta som pedagog.

På Musikhögskolan kan du som redan är verksam inom kulturfältet läsa den pedagogiska påbyggnadsutbildningen till kulturskolepedagog (90hp) som ger dig behörighet att undervisa i kulturskolan. Du väljer mellan tre olika inriktningar: musik, scenkonst, eller konst och läser på helfart under tre terminer. 

Läs mer och anmäl dig senast den 15 april

Kulturskoleklivet

Lunds universitet är ett av sex svenska lärosäten som har fått statliga medel till nya utbildningsplatser med relevans för kulturskolan. Det finns ett stort behov av att förstärka kompetensen så att kulturskolans verksamhet kan breddas och utvecklas till en mer likvärdig kulturskola. Dessutom väntas många pensionsavgångar framöver, vilket gör behovet av nya pedagoger stort.

Läs mer om Kulturskoleklivet på Musikhögskolan i Malmö
Om Kulturskoleklivet på regeringen.se

Tre röster om att arbeta som kulturskolepedagog