Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arrangemang på teaterhögskolan under scenkonstbiennalen

Scenkonstbiennalen

Skådespelarutbildningen

Examensproduktion Jeanne d’Arc -häxan från Vogeserna

Som examensproduktion för skådespelarprogrammet sätter Teaterhögskolan i Malmö upp den nyskrivna Jeanne d’Arc  häxan från Vogeserna. Pjäsen tar utgångspunkt i den historiska figuren Jeanne d’Arc, vars öde, i såväl livet som efter döden, kan tyckas bortom all rimlighet. I ett intensivt relationsdrama blandas fakta med fiktion lika lättvindigt som nutida referenser blandas med historiska. Moraliska och existentiella frågor ställs kring, nation, krig, tro, idealism och pragmatism.

Av: Annika Nyman & Fredrik Haller
Regi: Fredrik Haller
Scenografi/kostym/ljusdesign: Johan Bergman

Medverkande:
Rebecca Kaneld, Razmus Nyström, Max Nilén, Ludwig Bertling Wiik, Lisa Parkrud, Kim Tjernström, Jonas Lindh, Johan Hafezi, Gizem Erdogan, Ella Schartner, Elin Rusk och Electra Hallman

Fredag 29 maj kl 16:00-18:50

 

Masterutbildningen

För biljettbokning av masterprojekt vänligen kontakta Anders Mattsson, anders [dot] mattsson [at] thm [dot] lu [dot] se

PLACE - Liv Kaastrup Vesterskov
Inter Arts Center, tisdagen den 26 maj kl 14:00 & torsdagen den 28 maj kl 21:00
This text is for you, that I know. So that you will be, interested in me. So that you maybe will come and see my place. You are at Biennalen in Malmö. So am I. That I know. I will welcome you to my working space with a question, then we will see – What Moves You? 

 

Maskinernas ångest - Carina Ehrenholm
tisdagen den 26 maj kl 21:00 & torsdagen den 28 maj kl 14:00
År 2080 har ett långt, fruktansvärt krig utkämpats mellan kvinnorna och männen. Männen har utvecklat maskinerna och kvinnorna utvecklade metafysiken. Kvinnorna förlorade så småningom kriget och förpassades till den gamla planeten, medan männen byggde upp en rymdstation där de integrerade sitt liv tätt ihop med maskinerna. De har allteftersom själva blivit maskiner. En representant för kvinnorna får möjlighet att resa tillbaka till år 2014, i ett försök att ändra framtiden. Kommer hon att lyckas?

 

The Golden Boy Club - Karin Isaksson
Onsdagen den 27 maj kl 14:00 & 21:00
The Golden Boy Club är en pjäs om att vara odödlig. Att för alltid söka Kung Midasmyten och att misslyckas gång på gång. Att vilja vara en ikon. Att inte vilja vara en sörjande ikonfru resten av livet. En pjäs om att vilja rädda det där sista i en relation eller för evigt skicka det vidare till Nangijala för alltid.
Tre människor kämpar för att få tillbaka sin älskade ur dödsriket. Tre människor slåss för att slippa träffa sitt ex igen. Endast Karon/Publiken kan bestämma vilket par som åter ska få mötas.

 

Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast)
Presentation: Projekt Portal
Upplev ett kort work-in-progress skapat för virtual-reality-headsetet Oculus Rift som visas för en person i taget. Du kan även stanna kvar och se på när andra testar, ta en fika och ställa frågor till skaparna Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast). Premiär hösten 2015 med stöd av bl.a. Region Skåne.
Tid: Drop in 12.00-15.00 (ca 5 min/person)
Koncept och utförande: Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast)

(There Goes My) Local Hero Part 1.5 och 2
Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast) presenterar två fristående delar ur ett större projekt som tar itu med den kommersiella superhjälten. En teknologisk och actionfylld show-down med äkta vigilantes: hjältar som bryter mot så många amerikanska copyright-lagar som möjligt för att skapa en bättre värld.
Tid: 21.00-21.55 och 22.15-23.00
På scen: Mille Maria Dalsgaard, Olof Mårtensson, Andrea Vik och Jerk Ohlson Westin
Live-video: Emma Bexell & Stefan Stanisic (Bombina Bombast)

 

Tyst - Rayam Al Jazairi i samarbete med Teater JaLaDa
Lördagen den 30 maj kl 14:00
En berättelse om Nader & Nadja. Om att möta ett nytt språk och ny kompis och om att lyssna istället för att prata. Nader är tyst. Han vill leka och sjunga med sin mamma som vanligt, men hon har bestämt att de bara ska prata svenska. Mamman blir orolig och ledsen. På förskolan försöker de också få Nader att prata. Den enda som inte bryr sig om att Nader är tyst är Nadja. Genom sång, ljud och musik möter vi Nader och hans berättelse inifrån. Svenska och arabiska blandas i föreställningen som kan förstås både av flerspråkiga och enspråkiga.

 

Forskningsprojekt

Fält – en del av forskningsprojektet Ögonblickets anatomi i samarbete med Teatr Weimar
fredagen den 29 maj kl 20:00 & lördagen den 30 maj kl 16:00
Fält möter vi en kör av röster som kretsar kring existensens villkor, längtan efter trygghet och behov av skydd. Föreställningen utspelar sig på en plats mellan liv och död och handlar om drömmen om ett annat liv på andra sidan fälten