Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hantering av coronaviruset/covid-19

Information till studenter och medarbetare vid Konstnärliga fakulteten

210531;

Den 27/5 presenterade regeringen en plan för avveckling av restriktioner som innebär att lärosäten kan återgå till campusundervisning från den 1/6. Lunds universitet kommer nu att ta ställning till hur våra campus kan öppna upp gradvis och på ett smittsäkert sätt. Läs mer på medarbetarwebben.

Universitetet har beslutat att du som är anställd vid Lunds universitet och väljer att vaccinera dig mot covid-19, har rätt att vaccinera dig på betald arbetstid. Du ska dock i första hand försöka få tid för vaccinering utanför arbetstid.

Från och med den 1 juni upphör Folkhälsomyndighetens rekommendation om testning och isolering efter hemkomst för symtomfria svenska och utländska medborgare som reser in i Sverige från länder inom EU, EES, Schengen, Storbritannien och ett antal andra länder. Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Har du frågor, stöter på problem eller upplever ohälsa med anledning av pandemin ber vi dig vända dig till din närmaste chef.

210512;

Enligt uppdaterat rektorsbeslut från den 12 maj gäller att undervisning och examination fortsatt ska genomföras digitalt utan fysisk närvaro i universitetets lokaler med de förutsättningar som beslutet anger. Fortsatt gäller att anställda bör arbeta hemifrån i den utsträckning närmaste chef bedömer att det är möjligt med hänsyn till verksamhet och arbetsmiljö.

Därefter kan respektive fakultets planering utgå från att undervisning och examination kan genomföras både i universitetets lokaler och digitalt, med beaktande att situationen snabbt kan förändras beroende på smittspridning och ansvariga myndigheters regler och rekommendationer. 

Läs hela beslutet här

 

Sidan uppdateras efterhand som ny information tillkommer